събота, 13 октомври 2012 г.

Пилешки гърди, пълнени с орехи и круши

.


Продукти:
една двойка пилешки гърди
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин или масло
1-2 круши, настъргани
50 г сирена по избор (синьо, топено, пушено)
50 г орехови ядки
прясна мащерка


1. Прорежете пилешките гърди напречно и от всяка ще получите две пържолки.



2. Начукайте пържолките през лист найлоново фолио. Така месото няма да се разкъса.


3. Овкусете ги със сол и черен пипер.


4. Сложете върху всяко филе малко настъргана круша, едро нарязани орехови ядки, парченца сиренца по избор, няколко листенца мащерка.


5. Завийте рулца.


Забодете ги с клечка за зъби за да не се отварят.


6. Запържете рулцата в загрят тиган с масло или зехтин. Не ги пържете много - само колкото леко да хванат коричка отвън за да се запечатат соковете им и да останат сочни. Сложете ги в загрята на 200 С фурна за 8-10 минути.


Сервирайте ги със свежа салата.

 


7 коментара:

  1. Еми, закусих при Роси, обаче това тук го оставям за обяд! Супер ястие, страхотни пилешки рулца, с много оригинален пълнеж! Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат чудесно вкусни! Направо с тях реших проблема с вечерята за днес :)

    ОтговорИзтриване
  3. Еми, чудесен пълнеж!
    Хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. отличен и коректен кулинар си Еми,пробвайте смело,дами.
    ПОЗДРАВИ
    ДАНИЕЛА
    :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Ейй, Благодаря! Направо се засрамих. Дано ви е вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусно ни беше :) Направих една импровизация по твоя идея, ако искаш можеш да я видиш в блога ми :)

      Поздрави!

      Изтриване
  6. Страхотна комбинация!!! Как съм я пропуснала ?!? Това си заслужава да се пробва. Благодаря за предложението!!!

    ОтговорИзтриване