Продукти:
една двойка пилешки гърди
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин или масло
1-2 круши, настъргани
50 г сирена по избор (синьо, топено, пушено)
50 г орехови ядки
прясна мащерка
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин или масло
1-2 круши, настъргани
50 г сирена по избор (синьо, топено, пушено)
50 г орехови ядки
прясна мащерка
1. Прорежете пилешките гърди напречно и от всяка ще получите две пържолки.
2. Начукайте пържолките през лист найлоново фолио. Така месото няма да се разкъса.
3. Овкусете ги със сол и черен пипер.
4. Сложете върху всяко филе малко настъргана круша, едро нарязани орехови ядки, парченца сиренца по избор, няколко листенца мащерка.
5. Завийте рулца.
Забодете ги с клечка за зъби за да не се отварят.
6. Запържете рулцата в загрят тиган с масло или зехтин. Не ги пържете много - само колкото леко да хванат коричка отвън за да се запечатат соковете им и да останат сочни. Сложете ги в загрята на 200 С фурна за 8-10 минути.
Сервирайте ги със свежа салата.
Еми, закусих при Роси, обаче това тук го оставям за обяд! Супер ястие, страхотни пилешки рулца, с много оригинален пълнеж! Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеИзглеждат чудесно вкусни! Направо с тях реших проблема с вечерята за днес :)
ОтговорИзтриванеЕми, чудесен пълнеж!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд от мен!
отличен и коректен кулинар си Еми,пробвайте смело,дами.
ОтговорИзтриванеПОЗДРАВИ
ДАНИЕЛА
:-)
Ейй, Благодаря! Направо се засрамих. Дано ви е вкусно!
ОтговорИзтриванеМного вкусно ни беше :) Направих една импровизация по твоя идея, ако искаш можеш да я видиш в блога ми :)
ИзтриванеПоздрави!
Страхотна комбинация!!! Как съм я пропуснала ?!? Това си заслужава да се пробва. Благодаря за предложението!!!
ОтговорИзтриване