
Продукти:
1 кг червени пиперки
1 ч.ч. натрошено сирене ( бяло саламурено, но може да добавите парченца топено сирене или моцарела)
4 яйца
брашно
галета
черен пипер
олио за пържене
1. Измийте пиперките, почистете ги от дръжките и семките. Опечете ги и ги захлюпете да се задушат малко. Обелете ги.
2. Размесете в купа натрошеното сирене и 2 яйца. Поръсете с малко смлян черен пипер. Ако обичате, може да сложите нарязан на ситно магданоз.
3. Напълнете пиперките със сместа от яйца и сирене. Оваляйте ги в брашно и ги оставете за няколко минути на страна да "дръпнат".
4. Разбийте останалите две яйца в удобен съд (аз използвам дълги чинии). Сложете галетата в друга чиния.
5. Загрейте олио в тиган. Потопете чушките в яйцата, а след това в галетата и отново в яйцата и ги пържете.
Температурата на котлона не трябва да е много висока, защото пиперката бързо ще прегори от вън, а яйцата във вътрешността ще останат сурови. Но не бива и да е много ниска, за да не станат мазни. Ако не искате да ги пържите, може да ги подредите в тава, покрита с хартия за печене, да ги напръскате с олио и да ги изпечете в загрята на 220 С фурна.
Поднесете ги със свежа зелена салата и по желание с млечен сос с копър и чесън.
Много вкусни чушчици си направила! Идеята за парченца моцарела много ми допада.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ммм, да имаше кой да ми ги приготви или поне последната снимка да беше на живо :) Много вкусни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного ги обичаме тези чушки бюрек, а и отдавна не съм правила. Благодаря за идейката :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Обожавам ги тия пиперки..... Браво на готвача :)
ОтговорИзтриване