четвъртък, 18 октомври 2012 г.
Чушки бюрек
Продукти:
1 кг червени пиперки
1 ч.ч. натрошено сирене ( бяло саламурено, но може да добавите парченца топено сирене или моцарела)
4 яйца
брашно
галета
черен пипер
олио за пържене
1. Измийте пиперките, почистете ги от дръжките и семките. Опечете ги и ги захлюпете да се задушат малко. Обелете ги.
2. Размесете в купа натрошеното сирене и 2 яйца. Поръсете с малко смлян черен пипер. Ако обичате, може да сложите нарязан на ситно магданоз.
3. Напълнете пиперките със сместа от яйца и сирене. Оваляйте ги в брашно и ги оставете за няколко минути на страна да "дръпнат".
4. Разбийте останалите две яйца в удобен съд (аз използвам дълги чинии). Сложете галетата в друга чиния.
5. Загрейте олио в тиган. Потопете чушките в яйцата, а след това в галетата и отново в яйцата и ги пържете.
Температурата на котлона не трябва да е много висока, защото пиперката бързо ще прегори от вън, а яйцата във вътрешността ще останат сурови. Но не бива и да е много ниска, за да не станат мазни. Ако не искате да ги пържите, може да ги подредите в тава, покрита с хартия за печене, да ги напръскате с олио и да ги изпечете в загрята на 220 С фурна.
Поднесете ги със свежа зелена салата и по желание с млечен сос с копър и чесън.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусни чушчици си направила! Идеята за парченца моцарела много ми допада.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ммм, да имаше кой да ми ги приготви или поне последната снимка да беше на живо :) Много вкусни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного ги обичаме тези чушки бюрек, а и отдавна не съм правила. Благодаря за идейката :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Обожавам ги тия пиперки..... Браво на готвача :)
ОтговорИзтриване