сряда, 17 октомври 2012 г.

Пилешки бульон с пелмени




Продукти:

1,5 л пилешки бульон
1/2 ч.ч. сварено пилешко месо
1 с.л. настърган лук
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
чили сос

1 белтък
1 с.л. магданоз

за тестото:
1 жълтък
1 с.л. вода
щипка сол
брашно





1.  Смесете жълтъка, водата, щипка сол и малко брашно (първоначално аз сложих около 50 г, а после още малко за доомесване).


Омесете твърдичко тесто.Покрийте го с кърпа и го оставете да си почине 15-20 минути.


2. Нарежете пилешкото месо на ситно. Смесете го с лука, подправете го на вкус и го запържете в тефлонов тиган без мазнина докато се изпари течността му.


3. Поръсете плота с малко брашно. Разточете тестото първо на правоъгълник, а после и на тънък лист. Може да използвате машина за паста.




4. Разпределете плънката на малки купчинки на разстояние върху единия край на листа. Намажете около тях с малко белтък.


 5. Прегънете другия край на тестото.


6. С пръсти притеснете около плънката и добре залепете тестото.


 7. С чаша или кръгла формичка изрежете пелмени. Отрязъците от тестото може да нарежете на ситно, да ги замразите и да ги използвате като паста в друга супа.





 8. Загрейте пилешкия бульон до завиране. Подправете го на вкус. Пуснете в него пелмените и ги варете на много слаб огън докато изплуват на повърхността. Това, всъщност, става много бързо.


 9. Разпределете пелмените в чинии. Прецедете бульона, Добавете малко нарязан магданоз и го налейте върху пелмените.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар