Продукти:
1,5 л пилешки бульон
1/2 ч.ч. сварено пилешко месо
1 с.л. настърган лук
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
чили сос
1 белтък
1 с.л. магданоз
за тестото:
1 жълтък
1 с.л. вода
щипка сол
брашно
1. Смесете жълтъка, водата, щипка сол и малко брашно (първоначално аз сложих около 50 г, а после още малко за доомесване).
Омесете твърдичко тесто.Покрийте го с кърпа и го оставете да си почине 15-20 минути.
2. Нарежете пилешкото месо на ситно. Смесете го с лука, подправете го на вкус и го запържете в тефлонов тиган без мазнина докато се изпари течността му.
3. Поръсете плота с малко брашно. Разточете тестото първо на правоъгълник, а после и на тънък лист. Може да използвате машина за паста.
4. Разпределете плънката на малки купчинки на разстояние върху единия край на листа. Намажете около тях с малко белтък.
5. Прегънете другия край на тестото.
6. С пръсти притеснете около плънката и добре залепете тестото.
7. С чаша или кръгла формичка изрежете пелмени. Отрязъците от тестото може да нарежете на ситно, да ги замразите и да ги използвате като паста в друга супа.
8. Загрейте пилешкия бульон до завиране. Подправете го на вкус. Пуснете в него пелмените и ги варете на много слаб огън докато изплуват на повърхността. Това, всъщност, става много бързо.
9. Разпределете пелмените в чинии. Прецедете бульона, Добавете малко нарязан магданоз и го налейте върху пелмените.
Няма коментари:
Публикуване на коментар