събота, 20 октомври 2012 г.
Пълнени гъби с бекон и спанак
Продукти:
4 големи гъби печурки
100 г пушен бекон
1 малка главичка лук
шепа листа от пресен спанак
няколко стръка пресен риган
50 т кашкавал
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин
1. Измийте гъбите. Внимателно махнете пънчетата им. Сложете ги в тавичка, покрита с хартия за печене или алуминиево фолио, леко намазани с масло. Поръсете ги със сол, черен пипер и няколко капки зехтин. Запечете ги в загрята на 200 С фурна.
2. Нарежете бекона, лука, пънчетата на гъбите и спанака на ситно.
Сложете бекона в загрят тефлонов тиган и го запържете да си пусне мазнината. Добавете лука и гъбите и ги запържете и тях.
3. Изключете котлона и добавете спанака и ригана и само разбъркайте. Горещината на останалите продукти ще ги сготви. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
4. Прибавете настърган кашкавал.
5. Напълнете леко омекналите гъби с плънката.
Запечете още за 5 минути докато кашкавалът се разтопи.
6. Сервирайте като предястие или със салата като основно ястие.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни пълнени гъбки! Класика си е да ги напълниш с бекон и кашкавал, но спанакът разнообразява чудесно предястието!
ОтговорИзтриванеХубав ден от мен :)
Merhabalar, Ne kadar leziz ve iştah açıcı bir görüntü böyle, ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Жестоки гъбки, толкова са апетитни, че чак ми се дояде! Поздравления Еми и хубав съботен ден :)
ОтговорИзтриванеМерси за идеята, Еми! Виж, толкова пъти съм правила пълнени гъби във всякакви варианти, а не съм се сещала да добавя спанак! Супер апетитно изглеждат!
ОтговорИзтриванеЛека вечер и приятна неделя!
Благодаря Ви за посещението и коментарите! Те са много важни за мен. Хубава вечер Ви желая!
ОтговорИзтриванеЯко ! Бон Апети на всички.... Чудесни са....
ОтговорИзтриване