петък, 12 октомври 2012 г.

Ципура в цитрусово-пикантна марината



Продукти:

1 ципура
1 портокал
1 лимон
2-3 с.л. сусамово олио
2-3 склидки чесън
2 с.л. соев сос
няколко капки чили сос
1ч.л. настърган джинджифил
зърна пипер смес
2-3 с.л. сусамово семе
2-3 с.л. бяло вино
сол
черен пипер



1. Поръсете рибата с малко сол, черен пипер и чили сос отвън и отвътре. Залейте я със сусамовото олио, соевия сос, сока от половин портокал и половин лимон, малко бяло вино.


2. Поръсете я с настъргания джинджифил, зърна черен пипер, сусамовото семе, резенчета чесън, лимон и портокал и я печете в загрята на 200 С фурна за около 20 минути, докато месото лесно започне да се отделя от костта.


3. Сервирайте я с гарнитура от кафяв ориз с портокал и бадеми и зелена салата.







Няма коментари:

Публикуване на коментар