Продукти:
за 6-8 малки тарталети или 1 голяма
за тестото:
125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол
за плънката:
200 г овче бяло сирене, добре изкиснато (може да го замените с рикота)
100 г топено сирене
2 тиквички
2 с.л. ситно нарязан магданоз
100 г сирене Моцарела
1-2 с.л. зехтин
1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20
минути.
2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта.
3. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на
трохи с размерите малко по-малко от грахово зърно. Ако е необходимо добавяйте по
1 супена лъжица много студена вода (почти до замръзване).
4. Изсипете трохите на плота. Съберете ги на топка тесто. Не го месете, за да
не стане жилаво. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1
час (виж Как
се прави маслено (бисквитено) тесто) .
5. След като тестото се охлади достатъчно,
разточете лист и го разпределете във формите за тарталети. Надупчете
дъното им с вилица, за да не се деформират при печене.6. Сложете във всяка формичка лист хартия за печене и я напълнете с тежест - в случая микс от леща, ориз, пшеница, който използвам многократно.
7. Печете тарталетите в загрята на 180 С фурна докато леко се зачерви горното им ръбче. Извадете хартията и семената и ги върнете във фурната до готовност. Оставете ги напълно да изстинат.
8. Нарежете тиквичките на много тънки филийки.
9. Загрейте в тиган зехтина и съвсем леко запържете тиквичките.
10. Намачкайте с вилица овчето и топеното сирене. Смесете ги с нарязания магданоз.
11. Разпределете сместа със сирене в тарталетите.
12. Разпределете отгоре кръгчетата тиквички.
13. Поръсете с нарязана на кубчета Моцарела.
14. Запечете тарталетите в загрята на 200 С фурно, докато сиренето се разтопи и хване златиста коричка. Сервирайте ги като предястие или основно ястие със свежа салата.
Привет Еми! Много хубави предложения с тиквички имаш. Ще се радвам ако се включиш в колекцията рецепти за тиквички и патладжани.
ОтговорИзтриванеhttp://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html
Поздрави и хубав уикенд!
Чудесно предложение, Еми! Комбинацията на тиквички със сирене е просто неустоима!
ОтговорИзтриванеПоздрави и една прекрасна петъчна вечер от мен!
Еми,направо бих извикала "бингоооооо!!!"
ОтговорИзтриванеРецептата е невероятна,много ми допада и на вид и на вкус,и така добре си ни показала как се правят,че няма начин да не ги направя и аз!
Страхотно предложение отново при теб!
Прегръдки и хубава неделя!