понеделник, 6 август 2012 г.

Печени селски картофи





Продукти:

3-4 картофа
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. лют червен пипер
3 с.л. олио




1. Измийте много добре картофите с топла вода. Нарежете ги по дължина на дебели парчета без да ги белите.
2. В тавичка за печене смесете подправките и олиото.



3. Оваляйте картофите хубаво в сместа да се покрият от всякъде.






4. Печете ги в загрята на 220 С фурна за около 30 минути, докато се зачервят и придобият приятна хрупкава коричка.
5. Сервирайте ги като основно ястие със салата, любим сос или като гарнитура.










2 коментара:

  1. Изглеждат много апетитни. Искм само да попитам няма ли нужда да се добави и малко вода?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, няма нужда от вода. Така подправките и олиото ги запечатват отвън и картофките стават с хрупкава коричка и мека вътрешност.

      Изтриване