сряда, 22 август 2012 г.

Задушени свински пържоли на тиган


 
Продукти:

1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сол.
1 ч.л. смлян черен пипер
1 кг свински пържоли
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. краве масло

1. Смесете солта и сухите подправки.




2. Натрийте пържолите добре с тях, покрийте ги с найлоново фолио и ги оставете да престоят в хладилник поне 30-40 минути.




3. Изпържете ги от двете страни в тиган, като мажете със съвсем малко олио.




4. Налейте в същия тиган бульона и го оставете да поври и да се намали на половина. Върнете пържолите в тигана, добавете маслото и оставете соса да покъкри още 4-5 минути докато напълно се сгъсти.

  








2 коментара:

  1. Страшно апетитни! Ще ги пробвам:)

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, тази рецепта влиза в списъка Бързо, лесно, вкусно.
    Усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване