неделя, 12 август 2012 г.

Доматена супа с кюфтенца по италиански




Продукти:
Адаптирано от "500 супи" на Сузана Блейк

250 г кайма
1 малка главичка лук
2 склидки чесън
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер
кимион
червен пипер
лют червен пипер
2 ч.ч. смлени домати
2 ч.ч. бульон
1 с.л. ситно нарязан риган
1 с.л. ситно нарязан босилек
100 г суха паста
1-2 с.л. настърган Пармезан (по желание)

1. Овкусете каймата със сол, черен пипер , кимион , червен пипер, щипка лют пипер. Оформете малки кюфтенца.




2. Загрейте зехтина в тенджера. Добавете кюфтенцата и ги запържете от всички страни. Извадете ги в отделна чиния.




3. В същата мазнина запържете лука и чесъна, нарязани много на ситно. Добавете доматите да се позапържат и те. Налейте бульона. Добавете кюфтенцата.




4. Прибавете пастата и оставете супата да къкри на слабо, докато пастата омекне. Овкусете със сол, черен пипер, лют пипер и свежите подправки.




5. При поднасяне може да поръсите с малко настърган Пармезан.


 







 


1 коментар:

  1. Много вкусна супичка, Еми! Ще ми допадне много и с удоволствие бих я опитала. Я сипи ако обичаш, аз имам вече лъжица в ръка... ;))))
    Прегръдки, Еми и една прекрасна неделна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване