събота, 18 август 2012 г.
Доматена супа с морски дарове
Продукти:
2 с.л. зехтин
3 склидки чесън
1 глава лук
500 г домати
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 с.л. нарязана прясна мащерка
1 с.л. нарязан пресен босилек
1 с.л. ситно нарязан магданоз
700 мл рибен бульон
1 ч.ч. обезкостено рибно филе, сварено
100 г сварени миди
100 г сварени скариди, почистени
шепичка фиде (по желание)
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в зехтина до омекване.
2. Обелете доматите и ги смелете. Добавете ги към задушените лук и чесън. Прибавете бульона, мащерката и босилека. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер и оставете да покъкри докато се сгъстят доматите.
3. Сложете фидето. Може да го замените с друга дребна паста или да го пропуснете. Когато фидето почти омекне, добавете рибата, мидите и скаридите. Оставете супата да поври още малко. Сервирайте я поръсена със ситно нарязания магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Фантастична супа,Еми,умирам си за нещо такова!
ОтговорИзтриванеХубава събота,мила!