Продукти:
за 2 порции
6 рибки едра океанска цаца
сол
черен пипер
лимонов сок
1 с.л. песто Дженовезе
1. Изчистете рибките от главата и вътрешностите.
2. С остро ножче надигнете костите и отделете гръбначната кост. Костите са меки и тънки и много лесно се отделят.
3. Отрежете костта при опашката.
С острието на ножа премахнете ципите и крайните парченца.
4. Поръсете рибките със сол, черен пипер и лимонов сок и ги оставете да престоят няколко минути.
5. Намажете ги от вътрешната страна с песто и ги сгънете.
6. Изпечете ги на скара или грил-тиган.
7. Сервирайте ги със свежа салата и лимонов сок (по желание).
Сигурно е много вкусна тази цаца,Еми!Много аптитно изглежда!
ОтговорИзтриване