петък, 17 август 2012 г.

Океанска цаца, пълнена с песто





Продукти:
за 2 порции

6 рибки едра океанска цаца
сол
черен пипер
лимонов сок
1 с.л. песто Дженовезе

1. Изчистете рибките от главата и вътрешностите.




2. С остро ножче надигнете костите и отделете гръбначната кост. Костите са меки и тънки и много лесно се отделят.






   
3. Отрежете костта при опашката.




С острието на ножа премахнете ципите и крайните парченца.




4. Поръсете рибките със сол, черен пипер и лимонов сок и ги оставете да престоят няколко минути.




5. Намажете ги от вътрешната страна с песто и ги сгънете.






6. Изпечете ги на скара или грил-тиган.




7. Сервирайте ги със свежа салата и лимонов сок (по желание).










 

1 коментар: