сряда, 8 август 2012 г.
Супа от тиквички
Продукти:
за 2 порции
1 тиквичка
1 с.л. зехтин
1/2 главичка лук
1 склидка чесън
2 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. ситно нарязан босилек
сол
черен пипер
за крутоните:
1 филийка многозърнест хляб
1 с.л. слънчогледови семена
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте зехтина в тенджерка и ги задушете докато започнат да омекват.
2. Нарежете тиквичката на малки кубчета.
Прибавете я към задушения лук и я запържете леко.
3 Добавете част от бульона и оставете тиквичката да поври за около 10 минути, докато омекне напълно. Добавете босилека и разбъркайте.
4. Пасирайте супата до гладкост. Разредете с още бульон и я подправете със сол и черен пипер на вкус. Върнете я на котлона да кипне още веднъж.
5. Нарежете хляба на малки кубчета. Добавете слънчогледовите семки и ги запечете на тиган или в загрята фурна. Ако искате може да ги поръсите леко със зехтин.
6. Сервирайте супата на стайна температура, гарнирана със семената и крутоните. Ако желаете може да добавите лъжица течна сметана или настърган пармезан.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много я харесвам таси супа лятно време,Еми!Слагам и сметанка,а понякога и картофче,карфиол/него така го пробутвам,иначе не го ядат :)/,морков и т.н.
ОтговорИзтриванеМного свежо и ароматно предложение имаш днес!
Прегръдки!