сряда, 8 август 2012 г.

Супа от тиквички



Продукти:
за 2 порции

1 тиквичка
1 с.л. зехтин
1/2 главичка лук
1 склидка чесън
2 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. ситно нарязан босилек
сол
черен пипер

за крутоните:
1 филийка многозърнест хляб
1 с.л. слънчогледови семена

1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте зехтина в тенджерка и ги задушете докато започнат да омекват.




2. Нарежете тиквичката на малки кубчета.




Прибавете я към задушения лук и я запържете леко.




3 Добавете част от бульона и оставете тиквичката да поври за около 10 минути, докато омекне напълно. Добавете босилека и разбъркайте.




4. Пасирайте супата до гладкост. Разредете с още бульон и я подправете със сол и черен пипер на вкус. Върнете я на котлона да кипне още веднъж.
5. Нарежете хляба на малки кубчета. Добавете слънчогледовите семки и ги запечете на тиган или в загрята фурна. Ако искате може да ги поръсите леко със зехтин.
6. Сервирайте супата на стайна температура, гарнирана със семената и крутоните. Ако желаете може да добавите лъжица течна сметана или настърган пармезан.











1 коментар:

  1. Много я харесвам таси супа лятно време,Еми!Слагам и сметанка,а понякога и картофче,карфиол/него така го пробутвам,иначе не го ядат :)/,морков и т.н.
    Много свежо и ароматно предложение имаш днес!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване