Продукти:
за 4 порции
4 малки тиквички
1 малка консерва царевица
1 малка консерва риба тон
100 г кашкавал
сол
черен пипер
няколко капки чили сос
магданоз
1 с.л. зехтин
1. Разрежете тиквичките по дължина на две.
2. Издълбайте ги с помощта на малка лъжичка.
3. Поръсете ги със сол, черен пипер, намажете ги със зехтин и ги поставете в тавичка. Може да я покриете с фолио или хартия за печене, за по-лесното и почистване. Запечете ги за 10-15 минути в загрята на 180 С фурна.
4. В купа смесете царевицата, отцедената риба тон, кашкавала, нарязан на кубчета, сол, черен пипер, чили сос и ситно нарязан магданоз.
5. Разпределете сместа в тиквичките и ги върнете във фурната да се запекат.
Може да ги сервирате като предястие или като основно ястие със салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар