вторник, 14 август 2012 г.

Пълнени тиквички с риба тон и царевица

 


Продукти:
за 4 порции

4 малки тиквички
1 малка консерва царевица
1 малка консерва риба тон
100 г кашкавал
сол
черен пипер
няколко капки чили сос
магданоз
1 с.л. зехтин


1. Разрежете тиквичките по дължина на две.


2. Издълбайте ги с помощта на малка лъжичка.


3. Поръсете ги със сол, черен пипер, намажете ги със зехтин и ги поставете в тавичка. Може да я покриете с фолио или хартия за печене, за по-лесното и почистване. Запечете ги за 10-15 минути в загрята на 180 С фурна.




4. В купа смесете царевицата, отцедената риба тон, кашкавала, нарязан на кубчета, сол, черен пипер, чили сос и ситно нарязан магданоз.




5. Разпределете сместа в тиквичките и ги върнете във фурната да се запекат.




Може да ги сервирате като предястие или като основно ястие със салата.


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар