четвъртък, 9 август 2012 г.

Филе от пъстърва с орехова коричка




Продукти:

4 филета от пъстърва
1 филия многозърнест хляб
50 г орехови ядки
2 с.л. зехтин
2 стръка риган
кората на 1/2 лимон
сол
черен пипер
лют червен пипер

сока на 1/2 лимон
2-3 с.л. зехтин

1. Поръсете рибните филета със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок.
2. Смелете в кухненски робот филийката хляб на трохи. Добавете ореховите ядки и мелете още за кратко. Смесете ги с настърганата лимонова кора, нарязания на ситно риган, малко зехтин, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер.




3. Подредете филетата от пъстърва в тавичка, покрита с фолио или хартия за печене. Покрийте ги с ореховата смес.




4. Печете рибата за около 10 минути в загрята на 200 С фурна.
5. Сервирайте рибата със зелена салата. Поднесете допълнително смес от останалия лимонов сок и зехтин.

 








Няма коментари:

Публикуване на коментар