за 4 порции
4 филета от пъстърва с кожата
сол
черен пипер
сока и кората на 1/2 лимон
4 с.л. краве масло
1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
1. Поръсете рибните филета със сол, черен пипер и малко лимонов сок и ги оставете да престоят около час.
2. Изпечете филетата от пъстърва на скара или грил тиган, първо от страната на кожата за 2-3 минути, а след това ги обърнете и от другата страна.
3. В това време разтопете маслото. Сложете в него нарязания магданоз, настърганата лимонова кора и останалия лимонов сок. Овкусете с малко сол и черен пипер.
4. Сервирайте рибата със салата, полята с лимоново-магданозеното масло.
Ще пробвам рецептата ти довечера ;-)
ОтговорИзтриванеДа Ви е сладко! Ще се радвам да споделиш резултата.
ИзтриванеМного вкусна стана :-) ние намазахме и тигана с малко масло и пекохме 7 мин.
ИзтриванеСтрахотно! Много се радвам!
Изтриване