понеделник, 20 август 2012 г.

Ципура с билки в лозови листа





рецептата е адаптирана от тук - много хубав кулинарен блог

Продукти:

1 ципура 
2-3 резенчета лимон
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
10 лозови листа
свежи билки - риган, босилек, мащерка, див лук, копър
сол
черен пипер

1. Почистете ципурата от люспите и вътрешностите. Измийте я хубаво.



2. Подредете на дъска лозови листа (може да са попарени като за сарми, но може и да са пресни). 



Поставете отгоре рибата. 



Посолете я от вън и от вътре със сол, черен пипер и лимонов сок.
2. Сложете в коремната и кухина и отгоре резенчета лимон и пресни билки. Полейте я със зехтин. Покрийте я с още листа и я загърнете хубаво.












3. Печете рибата в загрята на 180 С фурна за 15-20 минути. Рибата става много сочна, поемайки от аромата както на билките, така и на лозовите листа.












3 коментара:

  1. Рибка ми дай на мен, каквато и да е:) Чудесна е!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта! А и рибата е много вкусна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошна идея, Еми! Лека вечер!

    ОтговорИзтриване