Продукти:
1 ципура
2-3 резенчета лимон
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
10 лозови листа
свежи билки - риган, босилек, мащерка, див лук, копър
сол
черен пипер
2. Подредете на дъска лозови листа (може да са попарени като за сарми, но може и да са пресни).
Поставете отгоре рибата.
Посолете я от вън и от вътре със сол, черен пипер и лимонов сок.
Поставете отгоре рибата.
Посолете я от вън и от вътре със сол, черен пипер и лимонов сок.
2. Сложете в коремната и кухина и отгоре резенчета лимон и пресни билки. Полейте я със зехтин. Покрийте я с още листа и я загърнете хубаво.
3. Печете рибата в загрята на 180 С фурна за 15-20 минути. Рибата става много сочна, поемайки от аромата както на билките, така и на лозовите листа.
Рибка ми дай на мен, каквато и да е:) Чудесна е!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! А и рибата е много вкусна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРазкошна идея, Еми! Лека вечер!
ОтговорИзтриване