Продукти:
100 г пушена сьомга
125 г рукола
1 авокадо
1 краставица
за дресинга:
3 с.л. сусамово семе
3 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1. Измийте и подсушете руколата. Сложете я в купа.
2. Обелете краставицата и я нарежете на резенчета. Почистете авокадото от костилката и кората и също го нарежете.
Сложете ги при руколата. Добавете сьомгата, накъсана на парченца.
3. За дресинга: Сложете в сух, загрят тиган сусамовите семена и леко ги запечете.
Смесете ги със зехтина, лимоновия сок, малко сол на вкус и разбъркайте добре. Залейте салатата с дресинга.
Вкусотия!
ОтговорИзтриванеОпитах рецептата. Салатата е наистина много вкусна, особено с добре узряло авокадо :-)!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е допаднала и благодаря за обратната информация! За мен тя е наистина много важна.
Изтриване