сряда, 22 август 2012 г.

Салата с пушена сьомга, авокадо и рукола





Оригиналната рецепта може да видите тук

Продукти:

100 г пушена сьомга
125 г рукола
1 авокадо
1 краставица

за дресинга:
3 с.л. сусамово семе
3 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер

1. Измийте и подсушете руколата. Сложете я в купа.
2. Обелете краставицата и я нарежете на резенчета. Почистете авокадото от костилката и кората и също го нарежете.










Сложете ги при руколата. Добавете сьомгата, накъсана на парченца.
3. За дресинга: Сложете в сух, загрят тиган сусамовите семена и леко ги запечете.




Смесете ги със зехтина, лимоновия сок, малко сол на вкус и разбъркайте добре. Залейте салатата с дресинга.

 







3 коментара:

  1. Опитах рецептата. Салатата е наистина много вкусна, особено с добре узряло авокадо :-)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ви е допаднала и благодаря за обратната информация! За мен тя е наистина много важна.

      Изтриване