вторник, 7 август 2012 г.

Рататуй




Продукти:

1 тиквичка
1 патладжан
1 глава лук
1-2 склидки чесън
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
3-4 с.л. зехтин
1 ч.ч. смлени домати
сол
черен пипер
1 дафинов лист
4-5 зърна черен пипер
1 с.л. нарязани на ситно босилек и риган
няколко маслини (по желание)

1. Нарежете патладжана на кубчета. Посолете го и го оставете за 30 минути да отдели горчивия си сок. Измийте го.



2. Загрейте в тиган малко зехтин. Запържете тиквичката, нарязана на същите по големина кубчета. Извадете я в купа.


В същия тиган запържете последователно патладжана и пиперките, също нарязани на парчета. Извадете ги при тиквичката.
3. Нарежете лука на едро, а чесъна на ситни парченца. Запържете ги и тях в тигана.




4. Смесете в купата всички запържени зеленчуци. Посолете ги със сол и черен пипер.



5. В тигана изсипете смлените домати. Добавете дафиновия лист и няколко зърна черен пипер и ги оставете да поврат малко. Подправете със сол и черен пипер.




6. Изсипете зеленчуците в доматения сос и оставете ястието на много ниска температура да покъкри 15-20 минути.




7. Накрая добавете маслините и зелените подправки.



8. Сервирайте ястието на стайна температура или студено.










3 коментара:

  1. Разкошно е, Еми!
    Прегръдки и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. When I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new
    comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment.
    Is there a means you are able to remove me from that service?
    Thank you!

    Look into my web page; studio reklamy

    ОтговорИзтриване