Продукти:
4 стръка зелен лук
1 голяма тиквичка
1 малко морковче, настъргано
700 мл зеленчуков (рибен) бульон
сол и черен пипер
чили сос
1-2 с.л. зехтин
магданоз
копър
1/2 ч.ч. варени скариди
лимонов сок
1. Нарежете тиквичката на кубчета, лука на ситно.
2. Задушете ги в зехтин.
3. Добавете настъргания морков, объркайте и залейте с бульона да поври докато омекнат зеленчуците.
4. Прибавете копъра и магданоза и пасирайте супата. Подправете със сол, черен пипер, чили сос на вкус и малко лимонов сок.
5. Сервирайте супата, гарнирана с по лъжица скариди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар