петък, 17 август 2012 г.

Крем супа от тиквички със скариди


Продукти:

4 стръка зелен лук
1 голяма тиквичка
1 малко морковче, настъргано

700 мл зеленчуков (рибен) бульон

сол и черен пипер
чили сос
1-2 с.л. зехтин
магданоз
копър
1/2 ч.ч. варени скариди
лимонов сок

1. Нарежете тиквичката на кубчета, лука на ситно.




2. Задушете ги в зехтин.




3. Добавете настъргания морков, объркайте и залейте с бульона да поври докато омекнат зеленчуците.




4. Прибавете копъра и магданоза и пасирайте супата. Подправете със сол, черен пипер, чили сос на вкус и малко лимонов сок.
5. Сервирайте супата, гарнирана с по лъжица скариди.











Няма коментари:

Публикуване на коментар