вторник, 28 август 2012 г.

Зеленчукова крем-супа с чеснови крутони





Продукти:

1 тиквичка
1 морков
1 голям картоф
1 малка конселва грах
1 главичка лук
2 с.л. нарязан на ситно магданоз
няколко стръка прясна мащерка
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин (по желание)

за крутоните:
2 филийки многозърнест хляб
2 с.л. зехтин
1 склидка чесън
сол


1. Нарежете всички зеленчуци, без мащерката и магданоза, сложете ги в тенджера, залейте ги с вода и ги сварете докато омекнат. Добавете нарязания на ситно магданоз и малко от мащерката.




2. Изсипете сварените зеленчуци в кухненски робот или ги пасирайте с пасатор. Ако желаете, може да добавите зехтин.






3. Нарежете хляба на хапки. Пасирайте чесъна, объркайте го със солта и зехтина и поръсете с него хапките. Запържете ги в тиган на ниска температура, докато станат хрупкави или ги запечете във фурната. Поръсете ги с останалата мащерка.




4.  Сервирайте супата, гарнирана с чесновите крутони.











Няма коментари:

Публикуване на коментар