вторник, 28 август 2012 г.

Средиземноморска рибена чорба с вино и шафран



 
Продукти:

1 ч.ч. сварено и обезкостено филе от различни риби
100 г почистени и сварени скариди
500 г черни миди с черупки
700 мл рибен бульон
1 ч.ч. бяло вино
2 склидки чесън
1 главичка лук
3-4 стръка зелен лук
1 ч.ч. смес от смлени домати, морковче, пиперка и магданоз
1 ч.л. сух естрагон
1 ч.л. суха мащерка
щипка шафран
сол
черен пипер
лют червен пипер
2 с.л. зехтин

1.  Загрейте зехтина и запържете в него ситно нарязаните лук, зелен лук и чесън.




2. Добавете сместа от домати, морков, пиперка и магданоз и ги запържете и тях.




3. Прибавете рибения бульон и виното и оставете супата да поври 10-15 минути. Подправете със сол, черен пипер, лют червен пипер на вкус, естрагон и мащерка.




4. Измийте мидите и им почистете черупките.




Премахнете отворените, които не се затварят при по-силно почукване. Сложете ги в супата и ги оставете да поврат, докато започнат да се отварят.




5. Накрая прибавете рибното филе, скаридите и шафрана. Оставете супата да поври още 1-2 минути.

  



Няма коментари:

Публикуване на коментар