вторник, 31 юли 2012 г.

Хрупкави пръстчета от тиквички





Продукти:
адаптирано от


2 тиквички
сол
2-3 с.л. брашно
2 яйца
1 филия многозърнест хляб
50 г галета
50 г орехови ядки
лют червен пипер
2 с.л. сирене Пармезан, настъргано

1. Сложете в кухненски робот хляба и орехите и ги смелете на едро. Смесете ги с галета, лют червен пипер и настъргано сирене Пармезан.



2. Измийте добре тиквичките. Нарежете ги на пръчици, посолете ги и ги оставете за 15 минути.



3. Оваляйте тиквичките в брашно и изтупайне излишното.



Оставете ги за малко, за да се овлажни брашното. Така тиквичките ще станат по-хрупкави.



4. Потопете тиквичките в разбитите яйца и ги оваляйте в хлебната смес.






5. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете ги за 15-20 минути в предварително загрята на 200 С фурна.






6. Сервирайте тиквичките с млечен или майонезен сос с чесън.

  











7 коментара:

  1. Миналият месец открих случайно тази рецепта, наистина става много вкусна лятна гостба и мисля, че дори любителите на пържените тиквички ще и станат верни привърженици. Идеята за орехите е страхотна.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни пръстчета Еми.Много апетитни и хрупкави.Ще ги приготвя на поите сладури.Лека вечер ти желая Еми.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни! Много интересна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Еми, преди време пробвах с пармезан, различна рецепта, но тези също ми харесват много! Благодаря! Изглеждат наистина вкусно!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за коментарите, момичета! Рецептата е хубава и я препоръчвам на всички!

    ОтговорИзтриване
  6. Еми,много харесвам такива панировки,особено с орехи,а най-много,че се пекат,а не се пържат тиквичките!Чудесни са станали,а постъпковите снимки както винаги са перфектни!
    Браво за труда и старанието при подготовката на всяка твоя публикация!
    Хубаво утре,мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Еми, наистина стават много вкусни така, но идеята за добавка на орехи ми е нова и ще изпробвам :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване