вторник, 24 юли 2012 г.
Зеленчукови шишчета
Продукти:
за 2-3 порции
1 малък патладжан
1 малка тиквичка
1 пиперка
1 глава лук
1 твърд домат
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
1. Нарежете патладжана на големи кубчета, поръсете го със сол и го оставете да престои 1-2 часа, за да отдели горчивата си вода. Измийте го добре.
2. Нарежете тиквичката, пиперката, лука, домата на еднакви по големина парчета. Смесете ги с патладжана. Посолете всичко със сол, черен пипер и зехтин и ги объркайте добре.
3. Загрейте скарата. Нанижете зеленчуците на шишчета и ги изпечете.
4. Може да ги сервирате като гарнитура към пиле, риба или цели печени картофи, или като самостоятелно ястие. Напръскайте ги допълнително със зехтин, ако желаете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар