събота, 21 юли 2012 г.
Пилешки шишчета с кайсии
Продукти:
за 3-4 порции
1 двойка пилешки гърди
10-15 кайсии
черен пипер
1 с.л. сусам
1 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок или оцет
няколко капки чили сос
1. Смесете в купа сусамовото семе, соевия сос, меда, лимоновия сок, зехтина, чили соса и малко черен пипер.
2. Нарежете пилешките гърди на хапки. Добавете ги към маринатата, объркайте добре и ги оставете да престоят няколко часа.
3. Нанижете хапките пилешко месо на шишчета с парченца кайсия помежду им. В зависимост от предпочитанията си може да слагате половинки или четвъртинки кайсия.
4. Запечете шишчетата на скара за кратко. Пилешкото месо иска малко време, за да остане сочно, кайсиите също.
5. Сервирайте със салата от листни зеленчуци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар