Продукти:
за 4 порции
4 парчета филе от треска
1 голям домат
1 с.л. песто "Дженовезе"
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1 с.л. настърган Пармезан (по желание)
1. Поръсете парчетата от треска със сол и черен пипер от двете страни. Поставете ги в намаслени индивидуални тарелки или в голяма обща тава.
2. Смесете в купичка пестото, лимоновия сок и зехтина.
3. Разпределете сместа върху филетата.
4. Нарежете домата на тънки филийки. Разпределете ги върху рибата. Поръсете с малко сол.
5. Печете рибата в загрята на 220 С фурна за 10 минути. Извадете я и поръсете с настърган пармезан. Върнете я във фурната за 2-3 минути, докато сиренето се разтопи.
Супер ! Чудесна рецепта , Еми !
ОтговорИзтриванеНе му е мястото тук ,но отново да ти благодаря за страхотното слоесто хлебче :) !
Хубава нова седмица ! Поздрави !
Прекрасно, макар че ще си го ям сама, у дома не хапват риба:)
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за хубавите думи! Радвам се, че ви се е усладило!
ОтговорИзтриване