събота, 21 юли 2012 г.

Пълнозърнести кексчета с какао



Продукти:
 за 12 броя

150 г бяло пшенично брашно
100 г пълнозърнесто пшенично брашно
40 г овесени ядки
40 г захар
ванилия
1 бакпулвер
200 мл кисело мляко
75 мл зехтин
2 яйца
5 с.л. мед
2 с.л. какао
1 малка шоколадова вафла


Ако приготвяте кексчетата за диабетици, заменете меда и захарта с фруктова захар или подсладител.

1. Смесете в купа брашната, овесените ядки, захарта, бакпулвера и ванилията.


2. В друга купа сложете яйцата, млякото, зехтина и меда.


3. Разбийте леко мокрите съставки. Може да ползвате миксер, а може и с бъркалка. Добавете сухите съставки. В първия момент може и да ви се стори по-течна сместа от обикновено кексово тесто, но овесените ядки набъбват.




4. Добавете какаото.


5. Разпределете сместа в тавичка с гнезда за мъфини. Нарежете вафлата на парченца и ги разпределете върху мъфините.



6. Печете в загрята на 200 С фурна за около 20 минути, докато дървена клечка, забодена в средата на кексчето излиза суха.



 

2 коментара:

  1. Емка,макар да не съм много по вафлите,идеята ти ми се струва много забавна,като зарчета от шоколад са върху мъфинките,а те ък толкова вкусни и пухкави!Сервизчето е много нежно и в чудни багри!
    Хубава неделя,мила!

    ОтговорИзтриване