Продукти:
за 12 броя
150 г бяло пшенично брашно
100 г пълнозърнесто пшенично брашно
40 г овесени ядки
40 г захар
ванилия
1 бакпулвер
200 мл кисело мляко
75 мл зехтин
2 яйца
5 с.л. мед
2 с.л. какао
1 малка шоколадова вафла
Ако приготвяте кексчетата за диабетици, заменете меда и захарта с фруктова захар или подсладител.
1. Смесете в купа брашната, овесените ядки, захарта, бакпулвера и ванилията.
2. В друга купа сложете яйцата, млякото, зехтина и меда.
3. Разбийте леко мокрите съставки. Може да ползвате миксер, а може и с бъркалка. Добавете сухите съставки. В първия момент може и да ви се стори по-течна сместа от обикновено кексово тесто, но овесените ядки набъбват.
4. Добавете какаото.
5. Разпределете сместа в тавичка с гнезда за мъфини. Нарежете вафлата на парченца и ги разпределете върху мъфините.
6. Печете в загрята на 200 С фурна за около 20 минути, докато дървена клечка, забодена в средата на кексчето излиза суха.
Емка,макар да не съм много по вафлите,идеята ти ми се струва много забавна,като зарчета от шоколад са върху мъфинките,а те ък толкова вкусни и пухкави!Сервизчето е много нежно и в чудни багри!
ОтговорИзтриванеХубава неделя,мила!
Изглеждат чудесно!
ОтговорИзтриване