събота, 21 юли 2012 г.
Пълнено авокадо с катък и орехи
адаптирано от "Вкусно с Йоли"
Продукти:
за 4 порции
2 бр добре узряло авокадо
100 г катък от биволско мляко
100 г орехи, счукани
1 с.л. зехтин
зелена салата или рукола
сол
балсамов оцет
зехтин
1. Разполовете на две авокадото и извадете костилката му.
2. Напълнете го плътно със сирене, като намажете и страните му.
Притиснете го в ореховите ядки за да залепнат добре.
Разрежете го още веднъж на две.
Притиснете го и от другата страна в орехите.
3. Загрейте тиган, леко намазан със зехтин. Запържете парчетата авокадо от страната на ядките за да се запекат.
4. Измийте, подсушете и накъсайте салатката. Подправете я със сол, балсамов оцет и зехтин.
5. Сервирайте авокадото върху легло от зелена салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда страхотно!
ОтговорИзтриване