събота, 21 юли 2012 г.

Пълнено авокадо с катък и орехи

 
адаптирано от "Вкусно с Йоли"


Продукти:
за 4 порции

2 бр добре узряло авокадо
100 г катък от биволско мляко
100 г орехи, счукани
1 с.л. зехтин

зелена салата или рукола
сол
балсамов оцет
зехтин

1. Разполовете на две авокадото и извадете костилката му.


2. Напълнете го плътно със сирене, като намажете и страните му.


Притиснете го в ореховите ядки за да залепнат добре.



 Разрежете го още веднъж на две.


Притиснете го и от другата страна в орехите.


3. Загрейте тиган, леко намазан със зехтин. Запържете парчетата авокадо от страната на ядките за да се запекат.


4. Измийте, подсушете и накъсайте салатката. Подправете я със сол, балсамов оцет и зехтин.
5. Сервирайте авокадото върху легло от зелена салата.









1 коментар: