сряда, 18 юли 2012 г.

Омлет с цветове на тиквичка



Продукти:

2 яйца
3 цвята от тиквичка
1 с.л. вода
щипка сол
1 ч.л. зехтин
40-50 г овче сирене
2 стръка магданоз




1. Измийте цветовете от тиквичка. С остър нож ги прорежете внимателно над твърдата част и извадете плодника и тичинките.



2. В купичка разбийте яйцата с водата. Посолете с щипка сол.


3. Добавете цветовете от тиквичка. Ако желаете може и да ги нарежете, но не е необходимо.


4. Загрейте в тефлонов тиган зехтина на не много силен котлон. Изсипете яйчената смес. Разбъркайте леко с вилица и оставете да се стегне малко.


5. Поръсете с натрошеното сирене и завийте края на омлета. Не го оставяйте да се стегне напълно, нека е леко мек в средата. От горещината той ще продължи да се готви и сиренето ще се разтопи.


6. Сервирайте омлета веднага, поръсен със ситно нарязан магданоз.






Няма коментари:

Публикуване на коментар