петък, 13 юли 2012 г.
Panna Cotta с кисело мляко, бял шоколад и кайсии
Продукти:
за 8-10 порции
500г кисело мляко
200 мл течна сметана
100 г бял шоколад
1 пакетче желатин
50 мл студено прясно мляко или вода
ванилия (по желание)
за соса:
1 купичка кайсии
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. мармалад от кайсии (или мед)
2 с.л. кайсиев ликьор (или коняк)
1. Накиснете желатина в студено прясно мляко или вода за 15 минути да набъбне. Загрейте го на водна баня да се разтопи, но да не завира.
2. Загрейте сметаната. Добавете в нея белия шоколад, начупен на парченца.
Разбъркайте, той ще се разтопи от топлината. Прибавете, ако желаете, едно прахче ванилия и разтворения желатин.
3. Смесете всичко с киселото мляко.
Разсипете сместа в купички и ги оставете в хладилник да стегнат за 2-3 часа.
4. Нарежете кайсиите на малки парченца. Смесете ги с лимоновия сок, мармалада и ликьора. Разбъркайте всичко. Сервирайте по една лъжица от сместа върху крема. Поднесете със стръкче мента.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусно!Поздравления,Еми:)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЕми, страхотно и вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав петък!
Благодаря, Дани! Усмихнат ден и на теб!
ИзтриванеПрекрасен летен десерт,Еми!
ОтговорИзтриване