Продукти:
за 6-8 тарталети
за тестото:
125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол
за плънката:
50 г смлян шам фъстък
10-12 кайсии
мед и захар по желание
1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути.
2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта.
3. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите малко по-малко от грахово зърно. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода (почти до замръзване).
4. Изсипете трохите на плота. Съберете ги на топка тесто. Не го месете, за да не стане жилаво. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1 час (виж Как се прави маслено ( бисквитено) тесто) .
5. След като тестото се охлади достатъчно, разточете лист и го разпределете във формите за тарталети. Надупчете дъното им с вилица, за да не се деформират при печене.
6. Нарежете кайсиите на тънки резенчета.
Сложете по една чаена лъжичка шам фъстък във всяка тарталета.
Подредете отгоре резенчетата кайсия.
Поръсете още малко шам фъстък и полейте с мед или поръсете със захар.
7. Печете тарталетите в загрята на 180 С фурна за 30-40 минути.
Много са красиви, интересно подреждане, като рози са!
ОтговорИзтриванездравей, бихме искали да публикуваме рецептата ти в рубриката ни bg blogs на GoodFood. Ако си ОК с това, ще те помоля да ни изпратиш снимки ( размер, годен за печат) на r.dimitrova@goodfood.bg
ОтговорИзтриванеБлагодаря и поздрави!
Страхотно предложение и много красиви снимки! Поздрави и успешен ден! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря много за вниманието на всички! Усмихнат и слънчев ден ви желая, също като тарталетките!
ОтговорИзтриванеЕми,великолепна рецепта и изпълнение,тарталетите са много красиви и вкусни!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!