събота, 21 юли 2012 г.

Печени "панирани" пилешки гърди с кайсииев сос




Продукти:
за 4 порции 

1 двойка пилешки гърди
1 яйце
3 с.л. брашно
3 с.л. сухо картофено пюре
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 с.л. зехтин


за соса:
1 с.л. соев сос
1 ч.л. мед
1 ч.л. дижонска горчица
3-4 кайсии, нарязани на малки парченца
1/4 ч.ч. пилешки бульон
2 капки чили сос


1. Нарежете пилешките гърди на ленти. Овкусете ги със сол и черен пипер.


2. Смесете брашното, сухото картофено пюре, лютия червен пипер. Разбийте яйцето в друга купа.


3. Потопете лентите пилешко в разбитото яйце, а после и в сместа с картофеното пюре.



4. Наредете пилешкото в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги леко със зехтин.


5. Печете ги в загрята на 220 С фурна за 15 минути.
6. Докато пилешкото се пече, смесете в съд съставките за соса и го оставете да поври 4-5 минути.


7. Сервирайте пилешките гърди със соса.

 




 




2 коментара:

  1. Ето това докато имам още няколко омекнали кайсии трябва да опитам обезателно!Благодаря за прекрасната идея,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и на теб за хубавите думи! Хубава и много усмихната вечер!

      Изтриване