Продукти:
за 4 порции
4 малки тиквички
2 с.л. песто Дженовезе
100 г козе сирене
100 г орехови ядки
сол
черен пипер
1. Разрежете тиквичките на две по дължина. Издълбайте ги с лъжичка. Запазете вътрешността от тиквичките за супа или друго ястие.
2. Поръсете тиквичките със сол и черен пипер.
3. Запечете ги в загрята на 200 С фурна за кратко, колкото малко да омекнат.
4. Нарежете орехите на едро.
Извадете тиквичките от фурната, намажете ги с пестото
и ги напълнете с парченца козе сирене и орехи.
Върнете ги във фурната да се запекат ядките и сиренето да се разтопи. Сервирайте ги със свежа салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар