вторник, 24 юли 2012 г.

Тиквички, пълнени с козе сирене и песто




Продукти:
за 4 порции

4 малки тиквички
2 с.л. песто Дженовезе
100 г козе сирене
100 г орехови ядки
сол
черен пипер

1. Разрежете тиквичките на две по дължина. Издълбайте ги с лъжичка. Запазете вътрешността от тиквичките за супа или друго ястие.



2. Поръсете тиквичките със сол и черен пипер.
3. Запечете ги в загрята на 200 С фурна за кратко, колкото малко да омекнат.
4. Нарежете орехите на едро.



Извадете тиквичките от фурната, намажете ги с пестото




и ги напълнете с парченца козе сирене и орехи.



Върнете ги във фурната да се запекат ядките и сиренето да се разтопи. Сервирайте ги със свежа салата.






Няма коментари:

Публикуване на коментар