четвъртък, 12 юли 2012 г.

Пълнозърнести плодови кексчета



Продукти:
 за 12 броя

150 г бяло пшенично брашно
100 г пълнозърнесто пшенично брашно
40 г овесени ядки
40 г захар
ванилия
1 бакпулвер
200 мл кисело мляко
75 мл зехтин
2 яйца
5 с.л. мед
1 ч.ч. сезонни плодове

Ако приготвяте кексчетата за диабетици, заменете меда и захарта с фруктова захар или подсладител.

1. Смесете в купа брашната, овесените ядки, захарта, бакпулвера и ванилията.


2. В друга купа сложете яйцата, млякото, зехтина и меда.


3. Разбийте леко мокрите съставки. Може да ползвате миксер, а може и с бъркалка. Добавете сухите съставки. В първия момент може и да ви се стори по-течна сместа от обикновено кексово тесто, но овесените ядки набъбват.




4. Разпределете сместа в тавичка с гнезда за мъфини.


Разпределете отгоре парченца плодове.


5. Печете в загрята на 200 С фурна за около 20 минути, докато дървена клечка, забодена в средата на кексчето излиза суха.












Няма коментари:

Публикуване на коментар