четвъртък, 19 юли 2012 г.

Салата с печени кайсии и сирене "Камембер"



Продукти:
за 4 порции

8-10 кайсии
100 г сирене Камембер
50 г орехи
1 зелена салатка (или рукола)
сол
черен пипер
балсамов оцет
зехтин



1. Разполовете кайсиите и ги отстранете костилките им. Поръсете ги с малко черен пипер и капки зехтин и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете върху всяка половинка парченце сирене.


2. Запечете кайсиите в загрята на 200 С фурна, докато сиренето леко омекне.
3. Измийте салатката и я подсушете. Накъсайте я. Подправете я с балсамов оцет, зехтин и сол.
4. Сервирайте кайсиите върху зелената салата. Поръсете малко орехи. Може да ги замените и с леко запечени кайсиеви или бадемови ядки.






1 коментар:

  1. Правила съм така смокини и круши,а сега ти ми даваш чудесен жокер с изобилието от кайсии този сезон,благодаря ти,Еми,много вкусно предложение!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване