четвъртък, 19 юли 2012 г.
Салата с печени кайсии и сирене "Камембер"
Продукти:
за 4 порции
8-10 кайсии
100 г сирене Камембер
50 г орехи
1 зелена салатка (или рукола)
сол
черен пипер
балсамов оцет
зехтин
1. Разполовете кайсиите и ги отстранете костилките им. Поръсете ги с малко черен пипер и капки зехтин и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете върху всяка половинка парченце сирене.
2. Запечете кайсиите в загрята на 200 С фурна, докато сиренето леко омекне.
3. Измийте салатката и я подсушете. Накъсайте я. Подправете я с балсамов оцет, зехтин и сол.
4. Сервирайте кайсиите върху зелената салата. Поръсете малко орехи. Може да ги замените и с леко запечени кайсиеви или бадемови ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Правила съм така смокини и круши,а сега ти ми даваш чудесен жокер с изобилието от кайсии този сезон,благодаря ти,Еми,много вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеХубав ден!