петък, 24 февруари 2012 г.
Супа с мляко и сирене
Продукти:
1 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
500 мл зеленчуков бульон
100 г сирене
сол
черен пипер
мащерка
крутони
1. Разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и го запържете докато стане на пяна. Дръпнете от котлона и малко по малко прибавете прясното мляко, като разбърквате непрекъснато (виж Как се прави сос Бешамел).
2. Разредете соса с бульона и върнете на котлона на ниска температура да покъкри малко.
3. Натрошете сиренето. Част от него може да замените с топено, пушено сирене, кашкавал. Прибавете го към супата и разбъркайте за да се разтопи. Опитайте и подправете със сол и черен пипер.
4. Сервирайте супата с крутони и малко мащерка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интесено звучи,Еми!Дъщеря ми много обича бешамел,а той много си върви със сирена,сигурно ще се хареса и на нас!
ОтговорИзтриванеХубава събота!