Продукти:
300 мл топличка вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 г брашно
10 г прясна мая
50 г разтопено масло
1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Завийте го и го оставете да втаса за около час на топло.
2. Разточете тестото на правоъгълник.
Намажете го с масло.
Намажете с масло и форма за кекс.
3. Разделете тестото на 3 ленти.
4. Сложете ги една върху друга.
5. Нарежете ги на правоъгълници.
6. Подредете ги изправени в намазаната с масло форма за кекс. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат отново.
7. Намажете хлебчето с останалото масло. Печете го в предварително загрята на 180 С фурна за 30-40 минути. Не забравяйте да сложите съд с вода на дъното на фурната.
Това хлебче няма нужда да се реже на филийки, само се дели.
Еми, чудесно е :)
ОтговорИзтриванеАз правих така с козуначено тесто и стана вълшебно!
Хубава вечер от мен!
Хубава и на теб, Дани!
ИзтриванеО,да,Дани го беше направиа чудесен този козуначен хляб,както и Вили Конова.
ОтговорИзтриванеЕми,да ти призная в солен вариант и аз му се каня отдавна,а ти сега ме подсети много добре!Станал ти е толкова златист,с хубави хрупкави ръбчета,отчупвам си и аз едно парченце!
Сърдечни поздрави!
Благодаря! Отивам веднага да видя и техните предложения. Хубава вечер и на теб!
ИзтриванеЧудно е това хлебче! Заинтригува ме! Много интересен начин за оформяне. Ще го пробвам:).
ОтговорИзтриванеЧудесно е хлебчето, изглежда много пухкаво и вкусно!
ОтговорИзтриванеПожелавам весели и вкусни събота и неделя!
Много вкусно изглежда. Записвам си го за проба :)
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Браво,наистина изглежда чудесно, но е и наистина прекрасно на вкус. Току що станахме от масата и бегом до пазара на Красно село за закупуване на още една форма за кекс, защото явно само една вече ще е недостатъчна.
ОтговорИзтриванеПоздравления на авторката не само за прекрасната рецепта , но и чудесната илюстрация към нея. Просто няма какво да питаш по рецептата, то всичко си се вижда.
Явно, че ще трябва да се пробват и останалите рецепти.
С пожелания за много интересни кулинарни идеи и реализацията им!