неделя, 26 февруари 2012 г.
Френска палачинка
Когато бях малка, майка ми често правеше тази "мързелива" палачинка за закуска. Всъщност тестото е същото като това за палачинки, както и за френския сладкиш "Клафути".
Продукти:
2 яйца
2 с.л. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 прахче ванилия
30 г краве масло
2-3 с.л. сладко или мармалад
Включете фурната да загрява на 220 С.
1. Сложете в тавичка маслото и го оставете да се разтопи във фурната. Така и самата тавичка ще се омазни.
2. Разбийте яйцата, млякото, брашното, захарта и ванилията.
Добавете разтопеното масло и отново разбъркайте.
3. Изсипете сместа в тавичката.
Печете палачинката в загрятата фурна за 15-20 минути. Тя се надува много и деформира по краищата, а като се извади от фурната спада. Това да не ви притеснява.
4. Докато още е гореща я намажете с 2-3 с.л. сладко или мармалад по избор.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех,Еми,откога й се каня да знаеш!А твоята и тя разкошна станала!И така хубаво си показала пак в снимки,благодаря ти!Със сигурност ще я опитаме!
ОтговорИзтриванеХубав празник,мила!
Чудесна е, Еми!
ОтговорИзтриванеПравих я скоро и много се хареса!
Хубав ден!