събота, 18 февруари 2012 г.
Руло от кисело зеле
Продукти:
1/2 кг смляно месо
1/2 ч.ч. ориз
1 голям праз
1/2 ч.ч. доматена салца, смесена с нарязани на ситно морков, пипер, целина и магданоз
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. кимион
листа от кисело зеле
зелева чорба
1. Омесете месото. Може да добавите и малко пушени гърди, нарязани на ситно, за аромат. Добавете праза, нарязан на ситно, ориза, доматите и подправките. Объркайте всичко добре.
2. Изрежете дебелите жилки на зелевите листа. Върху лист алуминиево фолио подредете няколко листа, като ги застъпвате.
3. Намажете ги с част от плънката.
4. Сложете отгоре ред листа и още плънка. Продължете така да редувате докато свърши плънката.
5. Навийте зелето на стегнато руло. Увийте го с фолиото.
6. Сложете рулото в тава с отвора на долу. Налейте два пръста вода в тавата.
7. Печете на 180 С, докато се изпари течността. Внимателно отстранете фолиото.
8. Ако желаете, може да полеете рулото с джазърнат в масло червен пипер да го запечете още малко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ааа,Еми,уби ме направо!Много яка идея и фантастично вкусно!Много ми хареса,а и така няма нужда да се навиват отделни сърми!Супер оригинално,браво!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Да, рецепта за мързеливци. А и за да разнообразим малко зимното меню.
ОтговорИзтриванеВеликолепна идея, Еми! Поздравления :) Адски много ми допада!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея за голяяяяма сърмичка :)) Много ми хареса, ще я пробвам непременно.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Страхотно предложение,оригинално и със сигурност вкусно,ще го пробвам със сигурност,но явно ще е другата зима( свърши ни зелцето)
ОтговорИзтриванехубав следобед и приятна вечер
поздрави
Еми, много хубава идея!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
А зелевата чорба къди е? Точно смятам да го спретна.
ОтговорИзтриване