събота, 18 февруари 2012 г.

Руло от кисело зеле

 
Posted by Picasa

Продукти:

1/2 кг смляно месо
1/2 ч.ч. ориз
1 голям праз
1/2 ч.ч. доматена салца, смесена с нарязани на ситно морков, пипер, целина и магданоз
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. кимион
листа от кисело зеле
зелева чорба

1. Омесете месото. Може да добавите и малко пушени гърди, нарязани на ситно, за аромат. Добавете праза, нарязан на ситно, ориза, доматите и подправките. Объркайте всичко добре.
2. Изрежете дебелите жилки на зелевите листа. Върху лист алуминиево фолио подредете няколко листа, като ги застъпвате.

 
Posted by Picasa

3. Намажете ги с част от плънката.

 
Posted by Picasa

4. Сложете отгоре ред листа и още плънка. Продължете така да редувате докато свърши плънката.

 
Posted by Picasa

5. Навийте зелето на стегнато руло. Увийте го с фолиото.

 
Posted by Picasa

6. Сложете рулото в тава с отвора на долу. Налейте два пръста вода в тавата.

 
Posted by Picasa

7. Печете на 180 С, докато се изпари течността. Внимателно отстранете фолиото.
8. Ако желаете, може да полеете рулото с джазърнат в масло червен пипер да го запечете още малко.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

7 коментара:

  1. Ааа,Еми,уби ме направо!Много яка идея и фантастично вкусно!Много ми хареса,а и така няма нужда да се навиват отделни сърми!Супер оригинално,браво!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, рецепта за мързеливци. А и за да разнообразим малко зимното меню.

    ОтговорИзтриване
  3. Великолепна идея, Еми! Поздравления :) Адски много ми допада!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна идея за голяяяяма сърмичка :)) Много ми хареса, ще я пробвам непременно.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно предложение,оригинално и със сигурност вкусно,ще го пробвам със сигурност,но явно ще е другата зима( свърши ни зелцето)
    хубав следобед и приятна вечер
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  6. Еми, много хубава идея!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. А зелевата чорба къди е? Точно смятам да го спретна.

    ОтговорИзтриване