неделя, 5 февруари 2012 г.
Браунис чийзкейк
рецепта на Дейвид Лебовиц
Продукти:
за шоколадовата смес:
85 г краве масло
100 г шоколад
2 яйца
130 г захар
1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
прахче ванилия
100 г шоколад на парченца
за бялата смес:
200 г сирене крема
1 жълтък
75 г пудра захар
прахче ванилия
1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Внимавайте да не загорят. Оставете ги леко да се охладят.
2. Разбийте яйцата със захарта. Не е необходимо да са много разбити (до побеляване).
3. Бавно и внимателно добавете шоколадовата смес при яйцата, като разбивате непрекъснато.
4. Смесете брашното, какаото и ванилията и ги добавете при шоколадовата смес.
Разбъркайте. Прибавете натрошения шоколад.
5. Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
6. Разбийте сиренето, жълтъка, пудрата захар и ванилията.
Изсипете сместа в тавичката върху шоколадовата.
Внимателно разбъркайте с клечка или нож.
7. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна за 35-40 минути или докато забодена клечка за зъби, излиза чиста.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, изглежда неустоимо вкусно! Браунис правих веднъж и нищо не се получи, все се каня да опитам отново. Твоят сладкиш е великолепен!
ОтговорИзтриванеНаправете го:)))колегитеми се скараха заради него:))))
ОтговорИзтриване