четвъртък, 2 февруари 2012 г.
Питки с маково семе
Продукти:
300 мл топличка вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 г брашно
10 г прясна мая
за плънката:
2 с.л. маково семе
2 с.л. разтопено масло
1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Завийте го и го оставете да втаса за около час на топло.
2. Разточете го на правоъгълник. Намажете го с масло и поръсете с маково семе.
3. Навийте листа на руло и го нарежете на парчета с формата на трапец.
4. С помощта на дръжката на дървена лъжица, притиснете силно всяка питка в средата.
6. Подредете питките в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да си починат за 15-20 минути.
7. Печете ги в предварително загрята на 220 С фурна за 15-20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ах, че са интересни тези питки. Колко красиво са оформени. Браво, Еми! Хубава вечер от мен!:)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и на теб!
ИзтриванеСтрахотни пеперуди,Еми!И пак така подробно си ни онагледила,браво,много полезно и съвършено ясно,благодаря ти!
ОтговорИзтриванеОбезателно ще се възползвам от идеята ти!
Лека нощ и сърдечни поздрави!
Поздрави и на теб и усмихнато утро!
ИзтриванеМного хубави са станали питките. Благодаря за подробното обяснение. Хубав уикенд!
ОтговорИзтриване