сряда, 22 февруари 2012 г.
Качамак
Продукти:
за две порции
50 г царевичен грис
1 ч.ч. вода
сол
50 г сирене
1 с.л. краве масло
1/2 ч.л. червен пипер
1. Сложете водата в тенджерка да заври.
2. Посолете я и изсипете малко по малко гриса, като бъркате непрекъснато.
Щом се сгъсти и поеме всичката течност, отстранете го от котлона и сипете в чиния.
3. Загрейте в съд маслото, дръпнете го от котлона и изсипете в него червения пипер. Разбъркайте да се "джазърне".
4. Гарнирайте качамака с натрошеното сирене и полейте с "джазърнатото" масло с червен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар