вторник, 7 февруари 2012 г.
Картофена крем супа с манатарки
Продукти:
1/2 ч.ч. ситно нарязани праз и кромид лук
1 морков
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 ч.л. брашно
2-3 картофа
шепа замразени манатарки
вода или зеленчуков бульон
течна сметана
сол
черен пипер
1. Нарежете лука, моркова и праза на ситно.В тенджерка разтопете маслото. Добавете праза, моркова и лука и ги задушете на ниска температура докато омекнат.
2. Поръсете праза с брашно и го запържете, докато добре се разпени. Добавете и още малко краве масло, ако желаете.
Дръпнете от котлона и добавете внимателно малко топла вода или зеленчуков бульон, като разбърквате непрекъснато докато стане гладка смес.
4. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към праза, заедно с манатарките. Посолете със сол и черен пипер и ги оставете да врат на слабо.
5. Пасирайте супата. Подправете с малко мащерка и сметана.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасна супа! Ароматна, красива и вкусна! Обожавам манатарки! Рецептата е чудна!
ОтговорИзтриванеЛеле,
ОтговорИзтриванетези манатарки.... само мога да мечтая за аромата им днес;)
прекрасно предложение!