четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Пастет от гъби и сирене

 
Posted by Picasa

Продукти:

300 г гъби
1 глава лук
2 склидки чесън
300 г сирене
2 с.л. краве масло
1/3 ч.ч. бяло вино
1/3 ч.ч. течна сметана
сол
черен пипер
чили сос
прясна мащерка

1. Сложете в кухненски робот гъбите, разрязани на четвъртинки (иначе, понеже са с кръгла форма, само ще се въртят в робота и няма да се смелят), лука, също разрязан на четири и склидките чесън. Миксирайте всичко на няколко пъти да се получат малки парченца.

 
Posted by Picasa

2. В широк тиган загрейте маслото и сложете сместа от гъби, лук и чесън да се запържи за малко. Долейте виното, подправете със сол, черен пипер и чили сос на вкус и пържете напълно да изври течността. Оставете да изстине.
3. Сложете в робота сиренето, сметаната, гъбената смес и малко мащерка. Пасирайте всичко.

 
Posted by Picasa

4. Сервирайте с крекери или други солени бисквити.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

3 коментара:

  1. Пастета е трепач,Еми!Много ми допада!С крекерите пък съвсем!Пак е толкова вкусно при теб!

    Приятен петък ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересен пастет, продуктите обещават вкусен резултат, а в компанията на крекерите е чудесен!

    ОтговорИзтриване
  3. Направих ни този пастет, но с малко по-малко продукти - имах само леко забравени в хладилника гъби, масло и сирене. Гъбите ги задуших по стандартния начин, след което свалих от котлона, добавих маслото и сиренето и пак стана хубаво :)
    Еми, благодаря Ви!
    Валя

    ОтговорИзтриване