сряда, 8 февруари 2012 г.
Печено пиле върху сол
Продукти:
1 голямо пиле
1 кг морска сол
сол
черен пипер
сокът на 1/2 лимон
2 с.л. краве масло
1. Измийте и подсушете пилето. Сцепете го на две през гърдите. Обтрийте го добре с масло и го поръсете със сол, черен пипер и лимонов сок.
2. Изсипете солта в тава. Сложете пилето върху нея.
3. Печете в загрята на 180 С фурна за около час и половина. Преди края на печенето обърнете пилето да се запече и от другата страна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Само съм чувала за готвене върху сол и то на риба, но никога не съм пробвала. Следващият път като пека пиле ще пробвам така. Много апетитно изглежда с тази изкусително препечена кожичка! Поздрави и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеХубава рецепта е. Пилето става много крехко и сочно, а тавата се чисти много лесно след това. Наричат го "пиле по ергенски".
ИзтриванеИ аз като Янчето съм чувала за риба, но не съм прилагала. Много вкусно изглежда. Толкова апетитно, с хрупкава коричка,леле...
ОтговорИзтриванеТова става такава вкусотия.... и с други меса и риби върху сол също!
ОтговорИзтриванеЧудесно е!