петък, 28 януари 2011 г.
Содена питка със сирене
Продукти:
2 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
600-700 г брашно
1/2 ч.ч. натрошено сирене
1. Сложете содата в млякото и я разбъркайте докато шупне. Добавете яйцето, солта, захарта и сиренето.
2. Пресейте брашното и започнете да прибавяте млечната смес. Замесете меко тесто.
3. Сложете питката в намаслена тавичка или покрита с хартия за печене. Притиснете я леко, намажете я с вода и я надупчете с вилица.
4. Печете в предварително загрята на 200 С фурна докато се зачерви и забодена в средата клечка излиза суха.
5. Извадете питката от фурната, завийте я с кърпа и я наръсете с малко вода. Оставете я да си почине за няколко минути.
Парче топла питка, резен масло и домашно овче сиренце - как може да му устоиш?
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкуснооооооо, стига да има откъде да намеря домашно сиренце и масло :)
ОтговорИзтриванеЕла ми на гости. Ще почерпя!
Изтриване