петък, 28 януари 2011 г.

Свински ребърца на фурна

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 кг свински ребра
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. червено вино

1. Нарежете ребрата на големи парчета. Пригответе си маринатата като смесите солта, черния, червения пипер, горчицата, меда, соевия сос и малко вино за да стане кашица. Намажете ребрата със сместа и ги оставете за няколко часа.
2. Загрейте фурната на 220 С. Сложете ребрата в тавичка и ги запечете за 15 минути.

 
Posted by Picasa

3. Извадете ги. Намалете фурната на 180 С. Намажете ребрата с четка с останалата марината. Покрийте ги с форио и ги оставете във фурната да се пекат още около 1 час.
4. Извадете ребрата. Махнете фолиото и ги върнете отново във фурната за 10 минути. Разделете ги и ги сервирайте с подходяща гарнитура - салата, варени или печени картофи, пюре.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар