понеделник, 24 януари 2011 г.
Мляко с грис и мармалад
Продукти:
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. течна готварска сметана
1/2 ч.ч. грис
1/2 ч.ч. захар (съответно количество подсладител)
1 ванилия
за глазурата:
2-3 с.л. кайсиев мармалад (или диабетично сладко)
1 с.л. кайсиев ликьор или коняк
50 г печени лешникови ядки, счукани
1. Кипнете млякото, сметаната и захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи напълно.
2. Добавете гриса. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете ванилията.
3. Изсипете крема в купички. Оставете го да изстине.
4. В купичка разбъркайте мармалада с ликьора. Разпределете го върху крема. Поръсете с лешниковите ядки.
5. Сервирайте крема напълно охладен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар