вторник, 4 януари 2011 г.

Маджарско печено

 

Продукти:

парче свински бут
сол
черен пипер
червен пипер
индийско орехче
30 г краве масло

за соса:

1 с.л. краве масло
50 мл бяло вино
1/2 ч.л. нишесте

1. Измийте и подсушете месото. Обтрийте го със сол, черен пипер, червен пипер и щипка индийско орехче.
2. Намажете лист хартия за печене от вътрешната страна обилно с маслото. Завийте с него месото и го запечатайте.

 

3. Печете на 180 С около 2 часа. Извадете месото да изстине за около 10 минути. Нарежете го на филийки.
4. В това време отцедете соса от месото. Смесете 1 с.л. масло, 1/2 ч.л. нишесте и 50 мл вино. Добавете сместа към соса и го кипнете да се посгъсти. Сервирайте към печеното.

 

2 коментара: