вторник, 25 януари 2011 г.

Зелеви сарми с кълцано месо

 
Posted by Picasa

Продукти:

1/2 кг свинско месо от гърдите
1/2 ч.ч. ориз
1 голям праз
1/2 ч.ч. доматена салца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
листа от кисело зеле
зелева чорба

1. Нарежете месото на ситни кубчета. Може да добавите и малко пушени гърди за аромат.

 
Posted by Picasa

Сложете го в тенджера и го запържете леко, за да си пусне мазнината.
2. Нарежете праза на ситно

 
Posted by Picasa

Добавете и него при месото. Прибавете ориза и го запържете. Добавете и доматите. Посолете със сол, черен и червен пипер и чубрица. (Ако желаете може и да не запържвате плънката. Количеството на ориза също е по-желание, но ако е повече, трябва да предвидите и по-голямо количество подправки).
3. Изрежете дебелите жилки на зелевите листа.

 
Posted by Picasa

Разстелете един лист пред себе си ако листите са много големи, ги разделете на две).

 
Posted by Picasa

Сложете върху него 1 с.л. плънка

 
Posted by Picasa

захлюпете горния край от листа,

 
Posted by Picasa

прегънете страничните

 
Posted by Picasa

и завийте на сарма.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Пригответе така всички сарми.
4. Сложете на дъното на тенджера няколко зелеви листа. Наредете върху тях плътно сармите.

 
Posted by Picasa

Залейте ги със зелева чорба, притиснете ги с чиния и ги варете на тих огън около час и половина.
5. Сервирайте поляти със соса.
 
Posted by Picasa

6. Ако желаете, след като се сварят сармите, може да ги прехвърлите в тава, да ги полеете със запържен в масло червен пипер и да ги запечете във фурната.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар