вторник, 25 януари 2011 г.
Зелеви сарми с кълцано месо
Продукти:
1/2 кг свинско месо от гърдите
1/2 ч.ч. ориз
1 голям праз
1/2 ч.ч. доматена салца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
листа от кисело зеле
зелева чорба
1. Нарежете месото на ситни кубчета. Може да добавите и малко пушени гърди за аромат.
Сложете го в тенджера и го запържете леко, за да си пусне мазнината.
2. Нарежете праза на ситно
Добавете и него при месото. Прибавете ориза и го запържете. Добавете и доматите. Посолете със сол, черен и червен пипер и чубрица. (Ако желаете може и да не запържвате плънката. Количеството на ориза също е по-желание, но ако е повече, трябва да предвидите и по-голямо количество подправки).
3. Изрежете дебелите жилки на зелевите листа.
Разстелете един лист пред себе си ако листите са много големи, ги разделете на две).
Сложете върху него 1 с.л. плънка
захлюпете горния край от листа,
прегънете страничните
и завийте на сарма.
Пригответе така всички сарми.
4. Сложете на дъното на тенджера няколко зелеви листа. Наредете върху тях плътно сармите.
Залейте ги със зелева чорба, притиснете ги с чиния и ги варете на тих огън около час и половина.
5. Сервирайте поляти със соса.
6. Ако желаете, след като се сварят сармите, може да ги прехвърлите в тава, да ги полеете със запържен в масло червен пипер и да ги запечете във фурната.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар