петък, 21 януари 2011 г.

Бахур

 
Posted by Picasa

Продукти:

2 кг бял дроб
1 кг сърца
1 кг далак
2 кг свински гърди
1/2 ч.ч. ориз
30 г бахар
30 г черен пипер
40 г сол
20 г червен пипер
3 кг дебели черва за пълнене

1. Измийте червата много добре. Сложете белия дроб във фризера да позамръзне. Така се реже по-лесно.
2. Нарежете месото, сърцето, далака и дроба на ситно. Объркайте го с подправките и ориза.
3. Напълнете сместа в червата, като ги оставите хлабави. Завържете ги в двата края. Надупчете ги с игла на няколко места.

 
Posted by Picasa

4. Сложете на обратно една чиния на дъното на голяма тенджера. Подредете бахура отгоре.

 
Posted by Picasa

Притиснете отгоре с още една обърната чиния. Залейте с гореща, подсолена вода и варете на много слаб огън, докато омекнат месото и ориза.
5. Сервирайте студени.

 
Posted by Picasa

2 коментара:

  1. Този бахур е приготвен точно, както в къщи го правим.Единствената разлика е,че не слагаме бахар.
    Много апетитно изглежда!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Мира! Ами нали затова е "бахур", слагаме му повечко бахар. Хубава вечер от мен и прегръдки!

      Изтриване